lampjes slinger maken

DIY – zelfgemaakte lichtslinger

Het is dan nog wel geen zomer, maar de temperaturen laten ons anders vermoeden. Wekenlang kunnen we buiten al genieten van het mooie weer en dit maakt het extra leuk wanneer de tuin er gezellig bij staat. Hoe je dit voor elkaar krijgt? DIY met ons mee.

 

Tuinverlichting

Door het toevoegen van verlichting, krijgt de tuin direct een andere sfeer. Er zijn vele verschillende soorten tuinverlichting op de markt te verkrijgen, maar het is veel leuker en persoonlijker om het zelf te maken. Hoe? Lees het hieronder.

 

Benodigdheden

  • Sneldrogend beton
  • Lichtsnoer
  • 2 emmers
  • Water
  • 2 palen / dikke takken
  • Stanleymes
  • Handzaag

 

Stappenplan

Allereerst pak je de palen/ dikke takken en maak je aan de bovenkant een soort inkeping met een handzaag. Hier komt uiteindelijk de lichtsnoer in te vallen. Belangrijk is dus dat deze diep genoeg is, zodat het snoer van de lichtsnoer hier goed in valt.

 

Vervolgens pak je een emmer en mix je de zak cement met circa 3 liter water. Let op dat de emmer niet overstroomt. Voor de zekerheid is het aan te raden om de emmer op een plek te plaatsen waarvan het niet erg is als er beton op komt, zoals op het gras. Om het beton goed met het water te laten mengen, kun je gebruikmaken van een roerstokje.

 

Plaats daarna de paal/dikke tak in het midden van de emmer. Bij het uitzoeken van het beton, is het aan te raden om sneldrogend beton te gebruiken (niet langer dan 15 minuten). Dit voorkomt dat je de paal erg lang moet vasthouden. Daarnaast is het aan te raden om het geheel uit de wind te zetten, zodat de paal niet door de wind scheef kan komen te staan.

 

Wanneer het beton droog genoeg is, dit is meestal na zo’n 3 dagen, kun je de emmer verwijderen. Dit doe je met behulp van een stanleymes. Je snijdt de emmer van boven naar beneden kapot en op deze manier til je het beton uit de emmer.

 

Om de opstelling af te maken, is het leuk om een lange tafel tussen de twee palen te zetten zodat je ’s avonds, bij weinig licht, alsnog buiten kunt zitten en kunt genieten van de zwoele zomeravonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *