woonkamer speels

Een speels interieur creëren

We gaan steeds minder vaak het huis uit en de hort op en we nodigen steeds vaker vrienden en familie thuis uit. Het is daarom niet gek dat we het steeds belangrijker vinden om een sfeervol en gezellig huis te creëren. In onze interieurs zien we meer en meer speelse elementen. Van gekke kleurtjes, tot bijzondere vormen. Hoe je een speels interieur creëert? Je leest het in dit blog.

 

1.     Verschillende stoeltjes

Normaal gesproken hebben we allemaal, 4 of 6 stuks, dezelfde stoeltjes aan onze eettafel staan. Dit zorgt voor een strak en rustig beeld. Maar is het niet veel leuker om te kiezen voor allemaal verschillende stoeltjes? Dit geeft het interieur direct een hele andere uitstraling. Daarnaast zorgt het voor een minder statisch interieur.

woonkamer speels

 

2.    Printjes combineren

Daarnaast is het combineren van verschillende prints iets wat we tegenwoordig veel terug zien in de woonkamers. Zowel in kussentjes als vloerkleden. Ook worden muren gedecoreerd met bijvoorbeeld palmprint. Het kan niet gek genoeg! Deze speelse manier van decoreren is gemakkelijk toe te passen op de woonkamer met een kleurrijke print op het dekbed aangevuld met vele kussentjes met diverse prints.

groen behang

 

3.    Verschillende schilderijen

Vind je het interieur nog niet speels genoeg? Dan kun je ‘spelen’ met het gebruik van verschillende schilderijlijsten. Denk aan verschillende kleuren en verschillende maten. Daarnaast kun je tussen de lijsten nog andere decoraties hangen, bijvoorbeeld een klok, spiegel of een rieten mandje. Dit geeft het interieur niet alleen een speelse uitstraling, maar het maakt het ook nog eens natuurlijk.

 

4.     decoraties

Tot slot kun je een interieur maken of kraken met decoratie. Nou hebben sommigen er een handje van om het huis vol te zetten met allerlei decoraties, van potten tot pannen. Een beetje decoratie is leuk en maakt het huis persoonlijk, maar zorg er voor dat jouw interieur niet de uitstraling krijgt van een pippi langkous-huis. Dit zorgt voor een rommelige uitstraling en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Kortom, er zijn vele dingen mogelijk in het interieur. Belangrijk is dat je je zelf prettig voelt in je huis. Vaak voelen mensen zich meer thuis in een speels interieur dan in een heel modern interieur, vanwege de bedoelde imperfectie. Kijk vooral zelf wat je mooi vindt en wat niet. Blijf je het interieur veranderen? Dan ben je ook echt nog niet tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *