Bed met lades studentenkamer

Hoe richt ik een studentenkamer in?

Wanneer je gaat studeren in een stad ver van de woonplaats van je ouders vandaan dan is de kans groot dat je op kamers gaat. Een nieuw tijdperk breekt aan en het wordt tijd om écht voor jezelf te gaan zorgen. Bij het intrekken in een studentenkamer hoort natuurlijk ook een verhuizing. Het inrichten van een woning is vaak al best lastig, laat staan een ruimte van enkele vierkante meters. In dit blog geven we je graag wat tips en inspiratie.

Kamer uittekenen

Allereerst is het aan te raden om je kamer op schaal uit te tekenen. Neem je eventueel meubels vanuit het ouderlijk huis mee? Dan kun je dezen ook uittekenen. Je kunt nu gaan schuiven met de meubels in de ruimte, zodat je van te voren al even kan kijken hoe je het beste de ruimte kunt indelen.

Bed met lades

Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een slaapbank om ruimte te besparen, maar een goede nachtrust is ook belangrijk. En zeg nou eerlijk, slaapbanken liggen over het algemeen een stuk minder fijn dan een gewoon bed. Daarom raad ik aan om een bed aan te schaffen met lades waar je rotzooi in kan stoppen. Dit zorgt voor enorm veel extra opbergruimte. Uiteraard kun je ook kiezen voor een hoogslaper, mits het plafond hoog genoeg is, maar je kamer lijkt dan al snel behoorlijk vol. Bij een laag bed zal de kamer ruimtelijker ogen.

Bed met lades studentenkamer

Lichte kleuren

De kleuren die je gebruikt in de kamer zijn bepalend voor de sfeer die jouw kamer uitstraalt. Gebruik je lichte kleuren? Dan zorgt dat voor rust en ruimtelijkheid. Donkere kleuren zorgen daarentegen weer voor sfeer, maar ook voor een minder ruimtelijk effect. Omdat je in één ruimte eigenlijk je slaapkamer en woonkamer hebt zitten, is het aan te raden om lichte tinten te gebruiken. Wil je toch graag een kleur aan de kamer toevoegen? Dan kun je natuurlijk accessoires aanschaffen in een bepaalde accentkleur.

Tafel/bureau

Als je op kamers gaat, dan zal je al snel merken dat het fijn is om in je kamer een plek te hebben waar je goed kunt studeren. Een goed bureau/tafel met een lekkere stoel is hierbij essentieel. In mijn eerste studentenkamer had ik een prachtige hoek waar ik een mooi hoekbureautje kwijt kon wat ook direct de plek was waar ik altijd at. Zo hoef je niet een bureau én een eettafel kwijt.

Persoonlijk maken

Tot slot is het natuurlijk voornamelijk belangrijk dat je je thuis voelt in je kamer. Je verlaat het ouderlijk huis en je komt op een hele nieuwe plek. Best een beetje spannend, dus is het belangrijk dat je je prettig voelt in je kamer. Hang foto’s op, zorg er voor dat het netjes is op je kamer en creëer sfeer, door bijvoorbeeld in de winter kaarsjes aan te doen.

Zoals je hebt gelezen zijn er veel manieren om je studentenkamer volledig en ruimtelijk in te richten. Toch is het het belangrijkste dat je je prettig voelt in je eigen kamer. Maak er dus een fijne en sfeervolle plek van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *