5x mooie en luxe badkamerideeën

Zonder dat je het echt door hebt, spendeer je toch aardig wat tijd in de badkamer. Douchen, tanden poetsen, badderen, eventueel naar het toilet en wassen. Het is daarom toch wel leuk om iets bijzonders van de badkamer te maken, maar hoe doe je dat nou? Hieronder enkele tips.

Tegels

Tegels zijn eigenlijk de basis van de badkamer. Er zijn onwijs veel soorten badkamertegels op de markt te verkrijgen. Tegels met dessins en tegels zonder dessins. Van eenvoudig naar zeer stijlvol en van modern tot klassiek. Bepaal welke stijl je wilt uitstralen en welke tegels daar het beste bij passen.

Badkamerkranen

Kranen lijken een klein detail, maar ze dragen enorm bij aan het uitstralen van een bepaalde sfeer. Zo zijn er kranen die wat meer een industriële sfeer uitstralen en kranen die wat landelijke of minimalistischer aanvoelen. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor diverse kleuren. Eerder kon je eigenlijk alleen uit chromen kranen kiezen, maar tegenwoordig zijn er ook zwart en witte kranen op de markt te verkrijgen.

Accessoires

Naast de basis staan er in een badkamer natuurlijk erg veel accessoires. Denk hierbij aan handdoeken, een wasmand, handdoekenstang, spiegel en een zeeppomp. De accessoires hebben een grote invloed op de stijl en de luxe die de badkamer gaat uitstralen. Kies daarom voor een aantal accessoires die zorgen voor een luxe uitstraling en combineer deze met accessoires die de stijl uitstralen die jij graag terug ziet in de badkamer.

Inbouw of vrijstaand

Of je kiest voor een inbouw of een vrijstaand bad is zeer afhankelijk van hoe veel ruimte je hebt en wat je wilt uitstralen. Ga je voor strak? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een inbouwbad. Ben je enorme liefhebber van een landelijke uitstraling op de badkamer? Dan is een vrijstaand bad ook een goede optie. Mits je daar natuurlijk ruimte voor hebt.

Natuurlijke materialen

Om rust te creëren in je badkamer is het aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan riet en hout. Zo kun je kiezen voor opbergmandjes van riet of zeeppompjes van hout. Vind je dit nog niet voldoende natuur in de badkamer, dan is het ook een idee om planten toe te voegen aan deze ruimte. Voor ultieme rust en sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *