8 prachtige tuinideeën

In de zomer is een tuin toch wel de meest ideale plek om uren door te brengen. Vooral als de tuin er goed uitziet en lekkere plekjes in de zon of in de schaduw biedt. Om dit zo aangenaam mogelijk te maken, heb ik een aantal ideeën onder elkaar gezet voor een prachtige tuin.

1.     Grote tegels

Grote tegels zorgen niet alleen voor een moderne uitstraling, ze zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Zo groeit er namelijk veel minder onkruid tussen grote tegels dan tussen kleinere tegels. Kies voor vierkante tegels voor een optimaal modern resultaat. Vind je de combinatie van speels en modern leuk? Kies dan voor tegels in diverse maten.

2.     Veranda

Daarnaast is een veranda een zeer sfeervolle toevoeging aan je tuin. Eigenlijk verplaatst je je woonkamer naar buiten. Plaats er een lekkere loungeset of een tuinset, plafondlampen, kussentjes en een vloerkleed in het genieten tijdens de zomerdagen kan beginnen! Ook wanneer de temperatuur nog goed is, maar een Nederlands zomerbuitje overwaait, kun je toch nog heerlijk buiten zitten.

3.     Kaarsen

In de winter kunnen we allemaal enorm genieten van de kaarsen en de warmte in huis. Als we hier in de winter zo van kunnen genieten? Waarom zouden we ze dan in de zomer niet naar buiten halen? Kies voor geurkaarsen voor extra sfeer!

4.     Buitenkeuken

Vooral bij zomers zoals vorige jaar, waarin het vele dagen achter elkaar enorm warm is, is het heerlijk om buiten te kunnen koken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een simpele barbecue aan te schaffen, maar nog leuker is het om een echte buitenkeuken te maken: een ruime barbecue met een koelkast en plek om het avondeten te bereiden. Laat je vrienden maar komen!

Foto van: Woontrendz.nl

5.     Buitenhaard met houtopslag

Verder is het voor de zomeravonden in Nederland, die toch wat kouder zijn dan de zomeravonden in het verre zuiden, is het heerlijk om je lekker te kunnen opwarmen bij de tuinhaard. Ben je niet zo’n pyromaan? Gelukkig zijn er voor jou tuinhaarden op gas te verkrijgen. Hou je erg van de volle ervaring? Dan is het een idee om voor een houtkachel, vuurschaal of vuurkorf te kiezen. Uiteraard past daar een mooie houtopslag bij. Lees verder op dit blog over meer ideeën over haarden en buiten leven.

6.     Tuinverlichting

Ook tuinverlichting is iets dat niet kan missen in een tuin. Zo kun je er gemakkelijk het pad mee verlichten, zodat je in het donker niet halverwege de tuin je enkels breekt, maar het ziet er ook nog eens chique uit. Zo creëer je bijvoorbeeld een waanzinnig mooi effect wanneer je planten en bomen van onder gaat verlichten. Heb je een trapje in de tuin, dan is het ook zeer aan te raden om spotjes in de zijkant van de trap te verwerken. Je zult verstelt staan van het resultaat!

Foto van: martinveltkamp.nl

7.     Veel bloemen en planten

Een tuin zonder kleur is geen tuin. Om het moderne van de tegels en alle andere strakke lijnen te doorbreken, is het aan te raden om veel ruimte vrij te maken voor bloemen en planten. Houd hierbij rekening met de bloeiperioden van de bloemen, zodat je niet alleen in het voorjaar of in het hoogseizoen met een tuin met bloemen zit, maar dat je in het najaar ook nog kunt genieten van je kleurrijke tuin.

8.     Groen gazonnetje

Naast een kleurrijke tuin vanwege prachtige bloemen, planten en bomen, ben ik enorme liefhebber van gras afgewisseld met strakke tegels. Ik houd zelf niet zo veel van tuinen waar alleen maar bestrating in zit, omdat het lastig is om in dergelijke tuinen veel sfeer te creëren. Wissel daarom grote tegels af met een mooi stukje gazon.

Foto van: jaarsveld-tuinen.nl

Met bovenstaande tips heb je bijna gegarandeerd een sfeervolle tuin. Mocht je nog niet helemaal uit het ontwerp zijn? Laat je dan adviseren. Het (re)stylen van je tuin kost nou eenmaal veel tijd en geld, maar als je het doet, wil je het natuurlijk wel direct goed doen. Een fijne lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *