Groene plant

Planten in je interieur

Man, wat houden we er van! Een groen interieur door een wirwar aan planten die in het huis te vinden zijn. Planten geven rust en zorgen voor een natuurlijke uitstraling. De kleur is letterlijk de kleur van hoop, gezelligheid, veiligheid en rust. Daarnaast zorgen planten voor een persoonlijke touch. Immers, niemand heeft precies dezelfde planten in huis staan en elke plant ziet er weer anders uit.

 

Groene plant

 

Planten zijn niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen zijn nou eenmaal geen plantenfluisteraars en beschikken niet over groene vingers. Gelukkig bestaan er ook zat planten die niet zo veel water en liefde nodig hebben, zoals cactussen. De Vijgcactus is bijvoorbeeld zo’n makkelijke kamerplant. Deze plant kan goed tegen de afwezigheid van water en zet je graag de verwarming op 25 graden? Ook dan blijft deze cactus in leven.

De Bananenplant is een beetje het tegenovergesteld van de Cactus. Deze plant houdt van enorm veel zonlicht en wanneer het warm is, krijgt hij het liefst veel water, heel veel water. Zet hem dus bij het raam en wil je graag dat hij niet bruin wordt en in leven blijft? Geef dan elke dag voldoende water. Ik heb zelf ook een Bananenplant in huis staan en om er voor te zorgen dat de bladeren mooi groen blijven, zet ik hem bij mooi weer vaak buiten en voorzie ik hem elk uur van een scheut water.

 

plant banaan

 

Naast de gewone sierplanten, zijn er ook planten die een functie hebben, namelijk het zuiveren van de lucht. Een voorbeeld hiervan is de waaierpalm. Deze komen oorspronkelijk uit tropische en subtropische gebieden. De palm staat het liefst op een lichte plek, maar houdt niet van droogte. Het is daarom belangrijk om hem ver van een verwarming af te zetten, omdat die anders snel uitdroogt.

Zoals je merkt zijn er vele verschillende soorten planten te verkrijgen. Sommigen geschikt voor eigenaren met niet zulke groene vingers en anderen die enorm veel liefde nodig hebben. Planten maken een interieur persoonlijk en zorgen voor rust. Naast echte planten in je woning, kun je kiezen voor planten printjes. Vele natuurlijke producten worden gecombineerd en samen vormen ze een perfect geheel. Heb jij veel planten in je woning staan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *