Kapstokken zijn er in honderden verschillende maten en vormen, maar toch is het lastig om er een te vinden die je helemaal geweldig vindt. Waarom zou je de moeite doen om vervolgens met een ‘matige’ kapstok thuis te komen, wanneer je net zo goed zelf de kapstok kunt maken die je graag wilt hebben? Hieronder hebben we 4 kapstokken neergezet die je gemakkelijk zelf kunt maken.

1. Stok aan touw

Het enige wat je nodig hebt voor deze kapstok zijn twee haakjes, een mooie stok en wat dikker touw. Bindt het touw aan de stok en wikkel het touw een paar keer om de stok heen voor een industrieel effect. Hang de haken aan het plafond. Maak vervolgens het touw vast aan de haken en de kapstok is al klaar voor gebruik!

2. Kapstok van hout en steigerbuizen

Voor deze kapstok heb je steigerbuizen en hout, zoals steigerhout nodig. Je kunt de kapstok zo groot en klein maken als je zelf wil. Deze kapstok DIY is wellicht voor de iets meer gevorderden onder ons. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een nisje te maken in jouw hal, waar je een steigerbuis in bevestigd. Zo heb je een mooi hanggedeelte gecreëerd waar je je jassen aan kwijt kunt.

Je kunt er ook voor kiezen om een steigerhouten plank te nemen en daar een steigerbuis onder te verwerken. Zo kun je er jassen kwijt, maar heb je ook een handige legplank gecreëerd waar je bijvoorbeeld een mandje voor je handschoenen of een leuke plant op kunt zetten.

3. Wandplank met haken

Deze kapstok is behoorlijk gemakkelijk in elkaar te zetten. Het enige wat je nodig hebt is een grote houten plaat, bijvoorbeeld van multiplex, een gatenboor, een houten stok, schuurpapier, schroeven, pluggen en een schroevendraaier.

Allereerst maak je de plaat van multiplex op de juiste maat en schuur je de randjes mooi glad. Vervolgens teken je uit waar de gaten moeten komen en maak je met de gaten boor diverse gaten in de plaat. Let op: de gaten moeten dezelfde diagonaal hebben als de houten stok. Als je dat gedaan hebt hang je de plaat op de gewenste plek op. Tot slot is het tijd om het gaatjesbord in te richten. Zaag de houten stok op lengtes van circa 10 centimeter en hang deze stokjes in de gaten op de gewenste plek. Je kunt er ook nog voor kiezen om er plankjes aan te maken.

4. Betongaas

De laatste kapstok is weer een makkelijke om te maken. Hier heb je alleen pluggen, schroeven, betongaas en haakjes voor nodig. Maak allereerst het betongaas op het juiste formaat. Deze hang je middels de pluggen en de schroeven op aan de muur. Vervolgens maak je de haken vast aan het betongaas op de gewenste plekken en de kapstok is al klaar voor gebruik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *