Wanneer het buiten mooi weer is, zit je het liefst de hele dag in de tuin. Maar dan moet je tuin natuurlijk wel gezellig zijn. Het is daarom belangrijk om een goede basis te hebben, maar niet veel minder belangrijk zijn mooie tuinaccessoires. Je kunt hierbij aan vanalles denken. Bijvoorbeeld kussentjes, kaarsen, verlichting, meubels, enzovoorts. Hieronder hebben wij onze 5 favoriete tuinaccessoires onder elkaar gezet. Laat je inspireren!

1. Kaarsen

Ik ben persoonlijk gek op kaarsen. Zowel voor binnen als buiten. Het is daarom niet gek dat mijn tuin vol staat met kaarsen en bakjes waar kaarsen ingezet kunnen worden. Je kunt kiezen tussen grote bolsius kaarsen, maar ook bakjes waar een waxinelichtje in gedaan kan worden maken enorm veel sfeer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf creatief aan de gang te gaan en kaarsenhouders te maken. Tip: mix en match allerlei verschillende soorten en maten voor een speels effect! Geheid dat je tuin direct een stuk gezelliger wordt!

2. Bloembakken

Ook bloembakken met enorme bloemen kunnen wat mij betreft niet ontbreken in een sfeervolle tuin. Er zijn allerlei soorten en maten te vinden. Van strak tot speels. Ook hierin valt goed te combineren. Voor de basis heb ik zelf grote, strakke bloembakken thuis staan. Om er voor te zorgen dat de tuin wat speelser wordt, heb ik gekozen voor kleinere bloembakken gemaakt van verschillende materialen.

3. Lichtsnoer

Ook verlichting vind ik erg belangrijk in een tuin. Net als binnen geldt hier: zorg voor goede basisverlichting en werk met verschillende hoogtes. Ik ben zelf erg gek om lichtsnoeren. Deze zijn er gezellig uit en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Heb je het blog over DIY lichtsnoer al gelezen? Hierin staat beschreven hoe je zelf op een creatieve manier staanders kunt maken waar je een lichtsnoer tussen kan hangen. Enorm creatief en je zal zien dat je er erg veel complimenten op krijgt.

4. Kussentjes

Vaak zitten er standaard kussentjes bij bijvoorbeeld een tuinset of een loungeset. Ik vind het altijd leuk om hier een beetje mee te spelen en de kussentjes te vervangen voor andere kussentjes. Hierdoor krijgt de tuinset of de loungeset direct een andere en persoonlijke uitstraling. Zo kun je ook nog je eigen creativiteit kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *