Donkere muur

Gezelligheid in huis

Ondanks dat we allemaal waarschijnlijk opleven tijdens de warme perioden in de zomer, heeft de winter toch ook zijn voordelen. Het wordt steeds kouder buiten en daarmee wordt de neiging om het warm gezellig te maken in huis steeds groter. En gezelligheid staat voor een goed gevoel, geluk en de combinatie met tijd voor vrienden en familie is al snel gemaakt. Wat kun je nou doen om het huis tegen een laag budget en snel gezellig te maken? Hieronder wat tips.

Warmte in huis

Uiteraard is het heel belangrijk in de koude dagen dat de temperatuur in huis goed is. Niet te warm, niet te koud. Met het aanzetten van de verwarming of andere middelen om een huis te verwarmen, zoals een haard of kaarsen, zal je direct merken dat er sfeer in huis wordt gehaald.

Gezelligheid in huis

Donkere muur

Ook een donkere muur kan voor veel sfeer, warmt een rust zorgen. Dit komt niet alleen omdat het er mooi uit ziet, maar ook omdat hierdoor de warmte kleiner en dus sfeervoller lijkt. Denk aan de kleur grijs of bruin. Wil je hier niet volledig de plank mee misslaan? Laat je dan goed adviseren over welke muur je donker verft en welke kleur je gebruikt.

Donkere muur

Natuurlijke producten

Ook natuurlijke producten zorgen voor veel sfeer en warmte in huis. Denk hierbij aan meubels van hout, banken van leer, bloempotten van aardewerk, etcetera. Een goede combinatie en verhouding van dergelijke materialen zorgt naast sfeer ook voor een rustieke uitstraling. Een heerlijke plekje om te wonen.

Kussentjes

Ook een grote hoekbank die vol ligt met kussentjes zorgt er voor dat men graag op de bank wil ploffen met een kopje thee en een goed boek of je favoriete programma op televisie. Vooral kussentje met een gebreide look of kussentjes in warme kleuren halen de warmte in huis. Combineer wat eyecatchers met wat ‘basic’ kussentjes om de look af te maken.

Familie en vrienden

Tot slot is het natuurlijk van belang om de warmte en gezelligheid met mensen te delen. Nodig je vrienden en/of je familie uit om langs te komen en geniet samen van de warmte en gezelligheid in huis. Zo kom je gemakkelijk de winter door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *