4 tips om je huis meer te organiseren

Teveel spullen. Iedereen heeft er wel last van. Ik herinner me nog dat mijn moeder een zogenaamde ‘rommella’ had. Hier gooide ze alle spulletjes in die ze in het huis tegen kwam en nergens kon plaatsen. Als resultaat werd dit een wonderlijke la met allemaal rotzooi. Na het jaarlijks uitzoeken van deze la kwam je allemaal spullen tegen die je dacht al lang kwijt te zijn. Om dit te voorkomen heb ik hier een paar tips op een rijtje gezet om je huis meer te organiseren, waardoor je de gevreesde rommella vermijdt.

2. Organiseer je kledingkast

Het eerste waar de meeste mensen tegenaan lopen op het gebied van rommelveroorzakende elementen zijn kledingkasten. Op een of andere manier hebben deze kasten een magische kracht om ervoor te zorgen dat al je kleren op een mysterieuze manier verdwijnen of kwijt raken. Om deze slimme kasten een stapje voor te zijn is het eerste wat jij moet doen; een zogenaamde ‘purge’ houden. Dit betekent dat je je hele kledingkast leegtrekt en alles gaat uitzoeken. Een handige richtlijn:

– Kleding die je de afgelopen 4 maanden nog hebt gedragen: bewaren.

– Kleding die je afgelopen 4 maanden niet hebt gedragen: weggooien.

Om ook een goed gevoel over te houden aan al de kleding die je waarschijnlijk wegdoet is het een leuk idee om een ‘ruilavondje’ te houden met je vriendinnen. Neem allemaal de kleding mee die je de afgelopen 4 maanden niet meer hebt aangehad en pas elkaars kleding. Waarschijnlijk vind je dat ene rokje van je vriendin wel heel leuk terwijl zij die ene broek van jou heel erg goed past.

Nadat je dit hebt gedaan is je kledingkast waarschijnlijk al een stuk minder vol en kun je gaan beginnen met het uitzoeken waar je ruimte voor hebt en hoe je je kledingkast wilt gaan indelen. Waar heb je ruimte voor en welke kleding gebruik je het meest? Neem eens een kijkje bij de Algot lijn van Ikea of ga langs bij de Leenbakker voor leuke bakjes en hangers.

2. Organiseer je badkamerlades

Je hebt een drukke werkdag gehad en je bent heel erg toe aan een lekker avondje ontspannen. Je laat het bad vollopen en je zoekt ondertussen je favoriete badolie. Je trekt de badkamerlade open en je ziet één berg badproducten, tandenborstels en washandjes door elkaar liggen. Gefrustreerd zoek je tussen alle zooi je favoriete badolie. Na een kwartier zoeken heb je hem nog steeds niet gevonden dus je doet het maar met die ene doucheschuim die nog enigsinds lekker ruikt. Wat zou het handig zijn als dit even allemaal wat sneller ging! Voorkom gestress en organiseer je badkamerlades.

Ga bijvoorbeeld even langs bij de Action en koop van die kleine witte mandjes. Je kunt deze zelf zo oppimpen als je wilt. Zoek de berg rotzooi uit en organiseer alles netjes over de witte mandjes. Tandenpoets spulletjes in het ene mandje en bijvoorbeeld de badolieflesjes in het andere mandje. Zet nu alles netjes terug in de lades en kijk eens aan! Een hele verademing zoveel rust en ruimte. Zo kun je in een oogopslag zien welke producten je nog hebt en wat je nieuw nodig hebt!

3. organiseer je parfumflesjes

Altijd op zoek naar je favoriete parfumflesje om er vervolgens achter te komen dat deze leeg is? Voorkom dit soort momenten met deze handige tip.

Koop een mooie glazen taartstandaard en zet hier je parfumflesjes op. Je kunt het eventueel combineren met een paar mooie kaarsen en kleine plantjes. Zo zie je in een oogopslag wat je hebt en het ziet er nog mooi en netjes uit ook!

4. organiseer je keukenlades

Heb je ook altijd die half open zakken met havermout, kruiden, meel enz. in je keukenlades staan? Nadat je ze gebruikt hebt doe je er snel een wasknijper op zodat als de zak omvalt er niet alles uitligt. Helaas staat dit erg rommelig en zorgt het ervoor dat je lades erg onoverzichtelijk zijn.

Om dit te voorkomen kun je heel goedkoop mooie plastic opbergbakken kopen. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn! Kijk bijvoorbeeld bij de Action of de Blokker. Hier kun je ook terecht voor handige etiketten. Doe je meel, kruiden, havermout enzovoorts in de bakken en plak er een etiket op met wat er inzit. Zo heb je je keukenlades op een makkelijke en snelle manier georganiseerd zonder dat het veel geld hoefde te kosten! En ik wil wedden dat je er heel veel gemak van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *