Tips voor een goede nachtrust

In het hectische leven is het belangrijk om voldoende rust te pakken. Denk hierbij aan een avondje ontspannen op de bank of een nachtrust van minimaal 8 uur. Krijg je dit voor elkaar, dan zul je direct merken dat je je gelukkiger en fitter voelt. Slapen gaat een stuk makkelijker in een mooie kamer, dus daarom hebben wij enkele tips onder elkaar gezet!

1.     Een donkere slaapkamer

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een donkere slaapkamer. Wanneer er in de kamer nog te veel licht is, dan zullen je hersenen het idee krijgen dat het nog geen avond/nacht is, waardoor je erg lastig in slaap valt. Kies daarom bijvoorbeeld voor een donkere kleur op de muur, verduisterende gordijnen en probeer vlak voor het slapen niet meer de televisie aan te zetten of op je mobiel te zitten.

2.     Zuurstof

Daarnaast is het belangrijk om voldoende zuurstof in de slaapkamer binnen te laten. Zet daarom een raam op een kiertje of plaats een plant in de slaapkamer die zuurstof afgeeft.

3.     Lekker beddengoed

Ook beddengoed kan invloed hebben op je nachtrust. Kies bijvoorbeeld een dekbedovertrek met instopstrook, zodat je niet halverwege de nacht koude voeten krijgt. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat blauw beddengoed zorgt voor een betere nachtrust. Kies daarnaast ook voor een goed kussen. Dit maakt slapen nóg een stukje fijner.

4.     Beweeg overdag voldoende

Verder heeft voldoende beweging overdag een goede invloed op je nachtrust. De hormoonspiegels nemen een natuurlijke vorm aan, waardoor je makkelijker in slaap komt. Dit komt mede omdat je lichaam graag wil herstellen.

5.     Rustgevende muziek

Tot slot zou rustgevend muziek ook kunnen bijdragen aan het behalen van minimaal 8 uur slaap in een nacht. Denk bijvoorbeeld aan geluiden van de zee of pianomuziek. Het effect wordt des te groter als je ondertussen ook ontspanningsoefeningen doet. Gegarandeerd een goede nachtrust!

Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *