Verwacht je binnenkort een kindje en zit je met je hoofd al helemaal bij de inrichting van de babykamer? Deze DIY kapstok is niet alleen handig, maar ook nog eens zeer decoratief! Je leest hieronder hoe je hem maakt!

Benodigdheden

Om deze kapstok te maken heb je diverse dingen nodig, namelijk:

  • Een stok
  • Een plankje
  • Dik, stevig touw
  • Hangsysteem
  • Schroeven (hoeveelheid afhankelijk van het gekochte hangsysteem)
  • Boormachine
  • Zaag

Stap 1

Zaag de stok die je bijvoorbeeld in het bos hebt gevonden op de gewenste lengte. In het voorbeeldje hebben we een lengte aangehouden van precies 1 meter.

Stap 2

Zorg er voor dat de plank ook in de gewenste maat gezaagd is. In het voorbeeld is deze, net als de stok, 1 meter lang. De meeste planken in bijvoorbeeld een bouwmarkt hebben of een breedte van 80 centimeter of 120 centimeter. In de meeste bouwmarkten kun je kosteloos de plank op maat laten zagen.

Stap 3

Pak de boormachine erbij en zaag circa 10 centimeter van de zijkant in het midden van de plank een gaatje waar het touw precies doorheen past. Doe dit aan beide kanten.

Stap 4

Maak van het gekochte touw twee gelijke stukken. Het is een beetje frunniken, maar vervolgens zorg je er voor dat je het touw door het gat heen krijgt en maak je een knoopje om er voor te zorgen dat het touw niet terug gaat door het gat. Dit doe je aan beide kanten.

Stap 5

Het andere uiteinde van het touw sla je een paar keer (circa 5 keer) om de stok heen. Uiteraard kun je zelf bepalen hoe vaak je hem er omheen wikkelt. Maak het touw vervolgens goed vast.

Stap 6

Bepaal vervolgens waar je de kapstok precies wil hebben en bevestig de kapstok aan het hangsysteem. Deze boor je vast aan de muur en de kapstok is klaar. Een kind kan de was doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *