Hoe creëer je een industrieel interieur

Je hoort het tegenwoordig heel vaak dat mensen bij het inrichten van hun woning kiezen voor een industrieel interieur. Hierbij is een zekere vorm van minimalisme key tot succes. Om tot een echte industriële uitstraling te komen, is het belangrijk om terug te gaan naar de basics. Wat ik hiermee bedoel is dat je kijkt naar de materialen waar een bepaald meubelstuk oorspronkelijk van gemaakt is. Denk hierbij aan betonnen vloeren en echte stenen muren. Ook onbewerkt ogend hout en stalen buizen zijn veelvoorkomende materialen in een industrieel interieur. Benieuwd naar nog meer tips voor een industrieel interieur? Lees ze hieronder.

Materialen

Zoals hierboven al even benoemd, zijn de te gebruiken materialen van groot belang bij het creëren van een industriële look. Voorbeelden van deze materialen zijn onbewerkt hout, staal, beton, etcetera. Hoe rauwer hoe beter.

Meubels en accessoires

Kies daarnaast voor meubels en/of accessoires met een geleefde uitstraling. Hiervoor kun je gemakkelijk rommelmarkten en kringloopwinkels afstruinen. Zo hoeft het ook niet veel te kosten! Daarnaast zorg je ook voor een industriële look door gebruikte materialen in een ander jasje te steken of te gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld door pellets te gebruiken als salontafel of een oude reiskoffer als opbergplek voor bijvoorbeeld jouw flessenverzameling.

Bron: Stylecowboys

Industriële verlichting

Ook wat betreft verlichting wordt het in een industrieel interieur zo basic mogelijk gehouden. Vaak wordt het bij verlichting in een industrieel interieur bij alleen een gloeilamp gehouden. Als er nog snoeren zijn die niet mooi zijn weggewerkt, dan mogen die best zichtbaar blijven.

Heb jij nog tips voor een industrieel interieur? Laat het hieronder weten!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *