Kleuren aan de muur in 2019

2019 is alweer een tijdje op weg en daarmee zijn de trends ook al op vele plekken te aanschouwen. In 2018 zagen we al de drang om de natuur terug te laten komen in onze woonkamers. Deze trend wordt voortgezet in 2019. Dit zie je onder andere in materialen, maar wat zijn de trends op het gebied van kleur in interieurs?

Aarderoze tinten

Allereerst zien we momenteel veel de aarderoze tinten terugkomen. In 2018 zagen we vooral nog de zachtroze kleur langskomen en dat is in 2019 veranderd naar de meer bruinroze kleur. Deze kleur zorgt direct voor een rustige uitstraling. De kleuren geven daarnaast ook diepte.

Antraciet

Jaren geleden zagen we dat grijs een veelvoorkomende kleur was in de woonkamers. Toen we dit eigenlijk een beetje tegen de saaie kant aan vonden gaan, kozen we voor steeds donkerdere kleuren. In 2019 kiezen we massaal voor een antraciet kleurige muur. Of dit nou in de slaapkamer is of in de woonkamer, er is altijd wel een ruimte te vinden die zich hier voor leent. Durf je het eigenlijk niet aan om een hele muur te verven? Ga dan voor een Dual tone muur of kies er voor om een recht vlak op de muur te verven waar je bijvoorbeeld vervolgens fotolijsten in hangt. Dit zorgt voor een enorm speels effect.

Urban taupe

Ik had het net al even over de aardetinten en daar is de kleur ‘Urban taupe’ van Flexa ook weer een goed voorbeeld van. Deze prachtige, lichte kleur zorgt voor veel rust in de woning. De kleur is toepasbaar in zowel de slaapkamer, de woonkamer, de keuken, de badkamer en zelfs in het toilet. Omdat deze kleur niet zo heel erg opvallend is, zijn er combinaties met vele andere kleuren mogelijk, afhankelijk van welke stijl je zoekt.

Groen groen groen

Eind 2018 zagen we deze trend al voorbij komen, maar in 2019 gaan we nog een stapje verder. In 2018 brachten we vooral wat groen in het interieur middels planten, maar in 2019 kan dit ook prima aan de muur. Vrijwel alle tinten zijn mogelijk. Van olijfgroen tot palmgroen. Mijn persoonlijke favoriet? Vergrijst groen. En heb je nou echt lef, combineer dan twee verschillende groenkleuren.

Gemaakt door: zoinjenieuwehuis.nl

Welke kleur heb jij aan de muur? Het blijft leuk om bezig te zijn met bouwenenwonen. We zijn dan ook benieuwd naar je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *