Ideeën voor een babykamer

Heb je een kleine op komst? Dan moeten er veel dingen geregeld en gekocht worden. De inrichting van de babykamer is hier een goed voorbeeld van. Om je wat inspiratie te geven voor de babykamer hebben we wat ideeën onder elkaar gezet.

  1. Zelfgemaakte meubels

Mocht je niet zo veel budget hebben, maar wel handig zijn, dan is het een goed idee om zelf je meubels te gaan maken. Koop bijvoorbeeld een ledikantje via Marktplaats en maak er vervolgens je eigen creatie van. Zo heb ik voor mijn zus een kapstok gemaakt die erge geschikt is voor de babykamer. Hoe ik dat deed? Dat lees je in DIY kapstok.

  1. Behang

Daarnaast hebben we het natuurlijk wel over een babykamer, dus is het leuk om wat speelse elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan geometrische vormen in een behang, of behang dat past bij het geslacht van de baby. Je hoeft niet gelijk de hele kamer ge behangen, maar één muur is al hartstikke leuk. Ben je bang dat de kleine te snel uitgekeken raakt op het behang, ga dan voor een neutraal behang.

Media: grasonderjevoeten.nl
  1. Vloerkleed

Een vloerkleed kan een babykamer echt af maken. Kies voor een hoogpolig vloerkleed, omdat dat fijn is voor de voetjes of ga voor een vloerkleed met een leuk werkje of figuurtje erin. Een vloerkleed is immers makkelijker te vervangen dan een behangetje, dus hier kun je je creativiteit in kwijt. Het is ook leuk om twee vloerkleden te combineren, bijvoorbeeld een juten vloerkleed met een schapenvacht.

Media: tapijt24.nl
  1. Slingers

Slingers zijn een simpele, maar super leuke manier om de babykamer te versieren. Je kunt ze zelf maken, wat het ook nog persoonlijk maakt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze gewoon in een winkel te kopen. Heb je al een naam voor de kleine? Dan kun je deze natuurlijk ook nog op de slingers kwijt.

Media: welke.nl
  1. Een goede stoel

Tot slot is het belangrijk om een goede stoel neer te zetten in de babykamer. Je zal er immers veel (nachtelijke) uren doorbrengen tijdens het voeden. Het is daarom ook belangrijk dat de stoel lekker zit en praktisch is.

Media: nieuwedecoratie.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *